Varaa aikasi

Siirry ajanvaraukseen

Elixir-Fysiosta saat monipuolista fysioterapiaa ja yksilöllistä valmennusta tarpeidesi mukaan, olitpa sitten huipulle tähtäävä urheilija tai parempaa kuntoa ja työssäjaksamista tavoitteleva toimistotyöntekijä

Urheilufysioterapia

Urheilija ja aktiivinen liikunnan harrastaja kuormittaa kehoaan äärimmilleen säännöllisen harjoittelun myötä. Toistuva ja kova fyysinen harjoittelu asettaa lihaksille ja nivelillä erikoisvaatimuksia ja riski liialliselle rasitukselle ja vammojen syntymiselle lisääntyy.

Urheilufysioterapeutilla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä ja harjoittelusta palautumisen optimoimisessa. Lihashuollon osuus eri urheilusuorituksissa on suuri. Apuna tässä käytetään erilaisia liikkuvuus- ja hallintaharjoitteita. Myös passiiviset lihas- ja nivelkäsittelyt sekä erilaiset fysikaaliset hoidot ovat osa lihashuoltoa.

Tärkeintä on urheiluvammojen ennaltaehkäisy ja vamman sattuessa mahdollisimman nopea ja turvallinen lajiin palaaminen. Oleellinen osa urheilufysioterapiaa on toimiminen yhteistyössä lääkäreiden, urheilijoiden, valmentajien ja seurojen kanssa.

Urheilufysioterapia