Varaa aikasi

Siirry ajanvaraukseen

Elixir-Fysiosta saat monipuolista fysioterapiaa ja yksilöllistä valmennusta tarpeidesi mukaan, olitpa sitten huipulle tähtäävä urheilija tai parempaa kuntoa ja työssäjaksamista tavoitteleva toimistotyöntekijä

Faskiamanipulaatio ja Faskiarelease

Faskia on sidekudos, jota on joka puolella kehoamme. Kalvomaista faskiarakennetta on pinnallisesti ihon alla, minkä vuoksi iho liukuu lihasten päällä. Pinnallinen faskia on myös hyvin hermotettu: faskia on merkittävä rakenne esimerkiksi kosketuksen ja lämmön aistimisessa. Syvä faskia ympäröi lihakset ja ulottuu lihasten sisälle. Se välittää aistimuksia muun muassa liikkeestä ja asennoista.

Faskiamanipulaatio keskittyy faskiaan, kehon kalvorakenteeseen, jota on sekä pinnallista että syvää. Faskiakäsittelystä haetaan apua mm. kipuun ja liikerajoituksiin.

Faskiamanipulaatio perustuu faskian eli kehon kalvorakenteen toiminnan normalisointiin seuraamalla faskiapisteiden muodostamia linjoja. Osa faskiakäsittelyllä hoidettavista pisteistä voi olla kaukana varsinaisesta kipualueesta. Faskiamanipulaatiossa fysioterapeutti tuottaa kuntoutujan iholle tiettyyn kohtaan manuaalisesti paineen hankaamalla kohtaa eri suuntiin. Hankausliikkeen vaikutuksesta syntyy kitkaa ja lämpöä. Faskioiden välinen liukuminen lisääntyy, kun tiivistynyt perusaine muuttuu jälleen nestemäisemmäksi ja mahdollistaa faskioiden välissä tapahtuvan liikkumisen.

Fascial Release -hoidossa käytetyt tekniikat ovat manuaalisen tekniikan ja asiakkaan itse tekemien liikkeiden yhdistelmä. Näin faskia venyy ja vapautuu kiinnikkeistä.